HARMONY OF COLORS RENKLERİN UYUMU

25.03.2024 22

PROJEMİZ HAKKINDA

Projemiz çocuk merkezli olup etkinlikler tüm çocukların aktİf katılımını amaçlamaktadır. Yaparak, yaşayarak, keşfederek, sorgulayarak öğrenmeyi merkeze almaktadır. Çocuklarımızın 21.yy becerilerini edinmiş bireyler olarak yetiştirmek projemizin ana hedeflerindendir. Amacımız; çocukların kültürel miraslarına sahip çıkmaları, unutulmuş değerleri farketmelerini sağlamak, sınırlandırmadan, ketlemeden bilişsel, sosyal, duygusal, küçük kas gelişimi ve  dil gelişimlerini destekleyici aktiviteler sunarak çok yönlü gelişmelerine katkı sağlamaktır. Öğrenci merkezli projemizde, yaş grubu itibariyle soyut değilde somut düşünen çocuklarımıza hedeflediğimiz kazanımları; Türkçe Dil Etkinliği Çalışmaları,Sanat Çalışmaları, Drama Çalışmaları kullanarak çeşitli WEB2 araçlarını da sürece dahil ederek yaratıcı yollarla desteklemektir. Projemiz öğrencinin yaratıcı yönlerini geliştirmesine, gözlemlerini, izlenimlerini, duygu ve düşüncelerini ifade edebilmesine, görsel yorumlama yapabilmesine, görsellere dayanarak bir hikaye oluşturabilmesine, özgür, eleştirel düşünme ve çocukların erken okuryazarlık serüvenine katkıda bulunma becerilerini geliştirmesine fırsat verir. Problem çözme, eleştirel düşünme becerisinin gelişimini desteklemek, alternatif üretmek, akıl yürütme becerisinin gelişmesini sağlamak, sokratik ifade gelişimini sağlamak amaçlı müfredat dahilinde seçilen kitapları da kullanarak  düşünce sistemlerinin ve dil becerileri gelişimini sağlamayı hedefliyoruz.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projeye katılan çocuklarda, akıl yürütme, problem çözme, çözümlere alternatif üretebilme, eleştirel düşünme ve sorgulama, işbirlikçi ürün ortaya koyma becerilerinin artması, planlanan proje etkinliklerinde aile katılımına yer verilerek; okul aile işbirliğinin sağlanmasıyla projenin daha geniş kitlelere ulaşması beklenmektedir. Proje sonunda özgüvenli, etkileşim kurabilen, alternatif çözümler üretebilen, kendini çeşitli yollarla ifade eden çocuklar yetişmiş olur. Proje içindeki çocuklar farklı çalışmaları ile deneyim kazanırken kendi yetenek ve ilgilerinin farkına varacaklar ve farklı okullarda ki çocuklarla etkileşimli çalışarak iletişim kurma ve işbirliği becerilerini geliştireceklerdir.